Voor wie en hoe

Algemeen
‘tHuis Lioba heeft 4 gastenkamers met eigen sanitaire voorzieningen en een eigen terras. Een van deze gastenkamers is geschikt voor de opname van 2 personen. Daarnaast hebben onze gasten en hun naaste(n) de beschikking over een woonkeuken en een multifunctionele ruimte.‘tHuis Lioba is bedoeld voor mensen in de palliatieve fase  die een tijdelijk verblijf, eventueel met (thuis) zorg en begeleiding nodig hebben om te herstellen van de behandelingen en/of op adem te komen. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn tijdens een traject van intensieve (dag) behandelingen in het ziekenhuis en (dreigende) overbelasting van het gezinssysteem. De voorziening richt zich dus zowel op het op adem komen van de zieke zelf, als op de ontlasting van het ondersteunende gezinssysteem (partner, kinderen).
Uitgangspunten 
In ‘tHuis Lioba wordt zorg op maat geboden. Na aanmelding wordt er door een van de coördinatoren een opnamegesprek gevoerd waarin wordt vastgesteld of iemand in aanmerking komt voor een verblijf en welke zorg er geboden moet worden.De medische zorg wordt geleverd door de eigen huisarts of, als dit niet haalbaar is, tijdelijk overgenomen door een van nabije huisartsenpraktijken in Egmond aan Zee of Egmond aan de Hoef. De zorg, in de vorm van psychosociale begeleiding en lichte huishoudelijke- en zorgwerkzaamheden wordt verricht door goed opgeleide vrijwilligers, waar nodig aangevuld door verpleegkundigen van de thuiszorg. We hebben een samenwerkingsverband met Evean zodat we snel zorg kunnen regelen. Maar u bent natuurlijk vrij in uw keuze en kunt eventueel ook gebruik maken van uw eigen vertrouwde thuiszorgorganisatie.

  • Naast de reguliere zorg worden verschillende vormen van aanvullende zorg beschikbaar gesteld: massage, aromazorg, therapeutic touch en levensverhalen. Deze zorg wordt door gecertificeerde vrijwilligers naar behoefte ingezet.
  • Daarnaast worden er door kloosterlingen creatieve activiteiten en spirituele ondersteuning aangeboden. Ook de diensten in de kapel zijn vrij toegankelijk voor onze gasten.