Tarieven

Tarief 

Een palliatief verblijf in ‘tHuis Lioba kost 142 euro per dag voor een 1 persoonskamer, dit  is inclusief de begeleiding en zorg door vrijwilligers en 3 maaltijden. Voor een 2 persoonskamer brengen we 202 euro in rekening. Als u verpleegkundige zorg nodig hebt dan kunt u gebruik maken van de thuiszorg. Wij hebben goede afspraken met thuiszorgorganisatie Evean, met wie we de zorg snel kunnen regelen, maar u bent natuurlijk vrij in uw keuze. Ook bestaat de mogelijkheid dat uw eigen vertrouwde thuiszorgorganisatie de zorg verleent.

Voor thuiszorg is een indicatie nodig van het zorgkantoor en er wordt door het Rijk een inkomensafhankelijk bijdrage gerekend. Zie Centraal Administratie Kantoor voor de berekening.

U kunt zelf, als particulier, de kosten voor verblijf  in ‘tHuis Lioba op u nemen. maar er zijn ook verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten.

Vergoedingen 

WMO

Inwoners van de gemeenten Bergen, Heiloo, Castricum,Uitgeest, Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk kunnen een indicatie voor respijtzorg aanvragen bij het WMO loket. ‘tHuis Lioba heeft met deze gemeenten een contract afgesloten. Een WMO consulent gaat met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Via telefoonnummer 14072 wordt u doorverbonden met de juiste WMO afdeling. U kunt voor deze aanvraag ook ondersteuning vragen van een mantelzorgmakelaar van het Mantelzorgcentrum, telefoonnummer: 072 562 76 18. Het Rijk brengt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage bij u in rekening via het CAK. Zie Centraal Administratie Kantoor voor de berekening. Daarnaast betaalt u een bijdrage van 40 euro per dag aan ‘tHuis Lioba.

Ziektekostenverzekering

Via de huisarts kan een indicatie worden afgegeven voor een ‘tijdelijk eerstelijnsverblijf met medische noodzaak‘ ofwel ELV (opname voor maximaal 6 weken). De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. ‘tHuis Lioba brengt daarnaast een eigen bijdrage van 40 euro bij u in rekening.

Verschillende zorgverzekeringen vergoeden respijtzorg en zorghotel verblijf via de aanvullende pakketten. We raden u aan om hierover contact met uw zorgverzekering op te nemen.

Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Verblijf in ‘tHuis Lioba kan ook vergoed worden vanuit een  WLZ indicatie, die u niet verzilverd heeft door een opname, maar met ‘een volledig pakket thuis’. Het Rijk brengt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage bij u in rekening via het CAK. Zie Centraal Administratie Kantoor voor de berekening. Daarnaast betaalt u een bijdrage van 40 euro per dag aan ‘tHuis Lioba.

PGB

U kunt ook in de kosten van een verblijf in ‘tHuis Lioba voorzien op basis van uw PGB.

Zie voor het totale overzicht:indicatie en verblijf