Voor wie en hoe

Algemeen
‘tHuis Lioba heeft 4 gastenkamers met eigen sanitaire voorzieningen en een eigen terras. Een van deze gastenkamers is geschikt voor het verblijf van 2 personen. Daarnaast hebben onze gasten en hun naaste(n) de beschikking over een woonkeuken en een multifunctionele ruimte.‘tHuis Lioba is bedoeld voor mensen in de palliatieve fase  die een tijdelijk verblijf, eventueel met (thuis) zorg en begeleiding nodig hebben om te herstellen van de behandelingen en/of op adem te komen. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn tijdens een traject van intensieve (dag) behandelingen in het ziekenhuis en (dreigende) overbelasting van het gezinssysteem. De voorziening richt zich dus zowel op het op adem komen van de zieke zelf, als op de ontlasting van het ondersteunende gezinssysteem (partner, kinderen).
Verzorging
In ‘tHuis Lioba wordt zorg op maat geboden. Na aanmelding wordt er door een van de coördinatoren een opnamegesprek gevoerd waarin wordt vastgesteld of iemand in aanmerking komt voor een verblijf en welke zorg er geboden moet worden.De medische zorg wordt geleverd door de eigen huisarts of, als dit niet haalbaar is, tijdelijk overgenomen door een van nabije huisartsenpraktijken in Egmond aan Zee of Egmond aan de Hoef. De zorg, in de vorm van psychosociale begeleiding en lichte huishoudelijke- en zorgwerkzaamheden wordt verricht door goed opgeleide vrijwilligers, waar nodig aangevuld door verpleegkundigen van de thuiszorg. We hebben een samenwerkingsverband met Evean thuiszorgteam Egmond aan Zee, zodat we snel en adequaat op veranderingen in de zorgbehoefte kunnen inspringen.

  • Naast de reguliere zorg worden verschillende vormen van aanvullende zorg beschikbaar gesteld: massage, gesprekken over zingeving en het levenseinde, kunstzinnige therapie,  kapster, therapeutic touch, levensverhalen schrijven of een rit in een oldtimer Jaguar.
  • Ook is het mogelijk om de diensten in de kapel  bij te wonen.

Het is ons streven om u en uw eventuele mantelzorger(s) zoveel mogelijk te ont-zorgen. Wij zorgen voor uw eten en drinken; er wordt in principe dagelijks vers gekookt en wij passen ons zo goed mogelijk aan uw eetgewoonten en wensen aan. Ook het beddengoed en de badhanddoeken worden door ons verzorgd. Uw persoonlijke verzorgingsproducten neemt u van huis uit mee en we vragen u om zelf uw persoonlijke was te laten doen.