Vrijwilligers

In ‘tHuis Lioba worden de dag- dagelijkse werkzaamheden verricht door goed getrainde vrijwilligers. Daarnaast wordt er, afhankelijk van de persoonlijke behoefte, zorg verleend door verpleegkundigen van de thuiszorg. De dagelijkse organisatie is in handen van de coördinatoren.

Als vrijwilliger palliatieve zorg neem je een heel belangrijke plaats in. Het is  een functie die veel voldoening geeft. Je werkt volgens een rooster, op door jou zelf vastgestelde tijden en dagen die je kunt invullen in een digitaal roostersysteem. Je bent een gastvrouw of -heer met een warm luisterend oor en een groot empathisch vermogen. Je begeleidt de gasten en hun naasten tijdens hun verblijf. Daarnaast heb je twee praktische handen voor het verzorgen van de maaltijden, de was, boodschappen en licht huishoudelijk werk. Ook kan het zijn dat je onder begeleiding van een verpleegkundige helpt met de lichamelijke zorg.

We werken met vrijwilligersdiensten van 4 uur en vrijwillige slaapdiensten van 8 uur. We vragen van iedere vrijwilliger de bereidheid om 2 diensten per week in te vullen. Ongeveer eens in de maand valt deze dienst in het weekend of op een feestdag.

Alle vrijwilligers volgen, voorafgaand aan hun inzet, specifiek op de palliatieve zorg gerichte scholing (2 dagen) en een gedegen inwerkprogramma.

De eerstvolgende  2 daagse introductietraining vindt plaats op vrijdag 15/6 en 29/6 van 9.00-15.30 uur.

Zie ook:  Profielschets vrijwilliger ‘tHuis Lioba