Vrijwilligers team

Onze vrijwilligers werken in een team en zorgen samen met de beide zorg coördinatoren en andere professionals voor onze gasten. Ze regelen met elkaar de praktische zaken zoals het verzorgen van de maaltijden, de boodschappen, de was en licht huishoudelijk werk.
Ze bieden een luisterend oor en hebben aandacht voor de individuele behoeften van onze gasten, voor een fijne hand/voet massage, een wandeling of een spelletje.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in ‘tHuis Lioba?

Onze vrijwilligers werken in 4 uurs diensten. In ieder geval 1 a 2 keer per week. Tijdens het 1e telefonische kennismaking gesprek kunnen we je eerste vragen beantwoorden en dan plannen we  een persoonlijk gesprek in ‘tHuis Lioba. Dan kun je het huis zien, de sfeer proeven en kennismaken met een van de coördinatoren. Daarna ga je een aantal diensten meedraaien, meestal 4, om te kijken of het bij je past en hoe het bevalt. Na deze 4 diensten hebben we weer een afspraak om te bepalen of je je voor langere tijd wilt gaan inzetten voor ‘tHuis Lioba.
Het kan zeer veel voldoening geven om vrijwilligerswerk te doen vanuit je hart. Je collega-vrijwilligers die hier al langer werken zullen dat zeker beamen.

Wat kunnen wij je bieden:

  • Een zorgvuldig inwerkprogramma.
  • Een introductietraining gericht op kennismaking met elkaar en ‘tHuis Lioba.
  • Gedurende het jaar bieden we je mooie en zinvolle en inhoudelijke workshops en trainingen, zoals zorgvaardigheden, hand/voet massage, verdiepingstrainingen palliatieve zorg.
  • Reiskosten vergoeding van 0,19 cent per kilometer
  • Gezellige Kerstborrel, Zomer BBQ, leuke activiteiten/uitstapjes

Onderaan de website kun je je via het pijltje rechtstreeks aanmelden voor een eerste kennismaking.